Bromfietsverzekering dekking

Bij ENRA kunt u kiezen uit drie verschillende soorten verzekeringen.

WA-verzekering
In Nederland is iedereen die een bromfiets heeft verplicht zich te verzekeren tegen Wettelijke Aansprakelijkheid (WA). Met een WA-verzekering bent u verzekerd tegen schade die u met de bromfiets toebrengt aan anderen. Met onze WA-verzekering bent u per schade tot 
€ 2.500.000 voor materiële schade en tot € 6.100.000 voor letselschade verzekerd. De premie voor een WA-verzekering is gebaseerd op uw leeftijd, postcode, soort voertuig en eventuele no-claim korting.

Diefstalverzekering
Met een diefstalverzekering van ENRA bent u verzekerd tegen diefstal of gevolgschade na diefstal. Wordt uw bromfiets gestolen? Dan leveren wij u een andere bromfiets, tegen het verzekerde bedrag. Daarop worden eerst het eigen risico en eventuele afschrijving in mindering gebracht.

Bij diefstal of totaal verlies krijgt u in het 1e verzekeringsjaar een nieuwe bromfiets op basis van de verzekerde som uitgekeerd. In de daarop volgende jaren volgt een gunstig afschrijvingspercentage van 1,5% per maand. Pas in het 4e jaar keert ENRA de vervangingswaarde uit. De premie is gebaseerd op de waarde van uw bromfiets die is opgegeven bij het aanvragen van de verzekering.

Cascoverzekering
Bent u tegen een paaltje gereden of met uw bromfiets gevallen? De schade aan uw voertuig is met onze cascoverzekering gedekt. De cascoverzekering is onze meest uitgebreide verzekering. Hiermee bent u verzekerd tegen diefstal, totaal verlies én schade. Daarnaast is pechhulp meeverzekerd. De premie is gebaseerd op de waarde van uw bromfiets die is opgegeven bij het aanvragen van de verzekering.

Soort verzekering                         Eigen risico per schade
WA-verzekering                              € 0
Diefstalverzekering                         € 200
Cascoverzekering                           € 200

De drie basisverzekeringen van ENRA kunt u aanvullen met een opzittendenverzekering en een verhaaalsrechtsbijstandverzekering.

Extra’s 

Of u nu voor een WA-verzekering, diefstalverzekering of cascoverzekering kiest, de onderstaande zaken zijn altijd gratis meeverzekerd:

  • Valhelmdekking
    U bent altijd verzekerd voor schade aan uw valhelm, tot maximaal € 70, na een verkeersongeval.
  • Verhaalservice
    Verhaalservice is altijd meeverzekerd. Raakt u betrokken bij een aanrijding en loopt u daarbij door schuld van een ander (letsel)schade op? Wij gaan kosteloos deze schade proberen te verhalen op de aansprakelijke partij. De verhaalservice is vrijblijvend. Wilt u verzekerd zijn van juridische bijstand? Kies dan voor onze aanvullende verzekering verhaalsrechtsbijstand.
  • Hulpverlening bij ongevallen
    Standaard heeft u na een aanrijding recht op hulpverlening. Na een ongeval kunt u contact opnemen met onze alarmcentrale. Zij zorgen ervoor dat u en uw bromfiets worden opgehaald.