Veelgestelde vragen pechhulp

De vragen over de ENRA pechhulp zijn verdeeld in twee categorieën. Vragen over de dekking en vragen over de app.

Vragen over de dekking van de ENRA pechhulp

Als de pechhulpservice onder uw dekking valt, bent u in heel Europa verzekerd. U kunt dan te allen tijde bellen met het alarmnummer 088 – 877 8044.

Bent u in het buitenland kunt u bellen met (+31)88 – 877 8044. Wij raden u aan om dit nummer op te slaan in uw mobiele telefoon.

U kunt gebruik maken van de ENRA pechhulp als u tijdens uw fietstocht onverwachts met pech langs de weg komt te staan. ENRA pechhulpservice repareert uw fiets niet, maar zorgt ervoor dat u én uw fiets teruggebracht worden naar de startplaats van de (dag)fietstocht. U kunt ook bellen als uw fiets gestolen is of als u ten gevolge van een verkeersongeval niet meer verder kunt fietsen.

Verzekerd is:

 • Hulp door de ENRA alarmcentrale als de fiets ten gevolge van pech, diefstal of een verkeersongeval niet meer bereden kan worden. U kunt onze alarmcentrale bereiken via telefoonnummer (+31) 088 – 877 8044.
 • Verzekerd zijn de kosten van de hulpverlening. De hulpverlening bestaat uit het vervoer van de verzekerde fiets en de opzittende(n) naar de startplaats van de (dag)fietstocht.
 • Meeverzekerd zijn ook de kosten van vervoer van de fiets, de opzittende(n) en maximaal één andere deelnemer (met fiets) aan de fietstocht naar dezelfde plaats als verzekerde.

Niet verzekerd is:

 • Een lege accu van een E-bike indien deze voor het begin van de fietstocht verzuimd is tijdig op te laden of indien deze leeg is geraakt door het overschrijden van de actieradius als opgegeven door de leverancier.
 • Opzet van de verzekerde of iemand die bij de hulpverlening belang heeft.
 • Pech binnen de 1e kilometer van het startpunt van uw (dag)fietstocht.

Kosten worden alleen vergoed na voorafgaande toestemming van de ENRA alarmcentrale.

U kunt gebruik maken van de ENRA pechhulp als u onderweg onverwachts met pech langs de weg komt te staan. Of u de pechhulp meeverzekerd heeft ziet u op uw polis. ENRA pechhulpservice repareert uw rijwiel of voertuig niet, maar zorgt ervoor dat u én uw rijwiel of voertuig teruggebracht worden naar de startplaats van die dag.

Verzekerd is:

 • Hulp door de ENRA alarmcentrale als het voertuig ten gevolge van pech, diefstal of een verkeersongeval niet meer bereden kan worden. U kunt onze alarmcentrale bereiken via telefoonnummer (+31) 088 – 877 8044.
 • Verzekerd zijn de kosten van de hulpverlening. De hulpverlening bestaat uit het vervoer van het verzekerde object en de opzittende(n) naar de startplaats van de tocht.
 • Meeverzekerd zijn ook de kosten van vervoer van het voertuig, de opzittende(n) en maximaal één andere deelnemer (met rijwiel)

Niet verzekerd is:

 • Een lege accu van een (high speed) E-bike indien deze voor het begin van de fietstocht verzuimd is tijdig op te laden of indien deze leeg is geraakt door het overschrijden van de actieradius als opgegeven door de leverancier.
 • Opzet van de verzekerde of iemand die bij de hulpverlening belang heeft.
 • Pech binnen de 1e kilometer van het startpunt van uw tocht.

Kosten worden alleen vergoed na voorafgaande toestemming van de ENRA alarmcentrale.

Als de pechhulpservice onder uw dekking valt, bent u in heel Europa verzekerd. U kunt dan te allen tijde bellen met de het alarmnummer 088 – 877 8044.

Bent u in het buitenland kunt u bellen met (+31)88 – 877 8044. Wij raden u aan om dit nummer op te slaan in uw mobiele telefoon.

Als u verder dan 1 kilometer van het startpunt van uw (dag)fietstocht verwijderd bent kunt u gebruik maken van de pechhulpservice.

Ja, als u uw fiets gebruikt voor woon-werk verkeer en u krijgt pech als u op uw werk bent, dan kunt u de alarmcentrale bellen en die zullen u komen helpen. U zult dan met uw fiets (of voertuig) naar huis gebracht worden. Na overleg kan ook besloten worden om u naar een fietsenwinkel te brengen.

Als u de pechhulp heeft meeverzekerd kunt u bij pech onderweg contact opnemen met onze alarmcentrale.

De pechhulpdienst zal uw fiets niet repareren. U wordt, samen met uw fiets, teruggebracht naar de startplaats van de (dag)fietstocht.

Als u geholpen wordt door ENRA Pechservice, dan wordt 1 ander iemand (inclusief fiets) ook teruggebracht naar het beginpunt van de fietstocht.

Vragen over de ENRA pechhulp app

U kunt inloggen op de app met het e-mailadres wat u bij het aanmelden gebruikt hebt.

Helaas mogen wij geen gebruikersnamen verstrekken.

Het mobiele nummer wat u op kunt geven is een nummer wat bestaat uit 10 cijfers en begint met 06. Als u deze melding krijgt, voldoet het nummer wat u ingevuld hebt niet aan deze eis.

Het door u opgegeven polisnummer is onjuist. Het polisnummer moet bestaan uit 9 cijfers.

De app laat alleen unieke gebruikers zich registreren. U kunt eventueel een cijfer aan uw gebruikersnaam toevoegen.

Een gebruikersnaam moet uit minimaal 3 karakters bestaan. De volgende karakters mogen gebruikt worden:

 • Letters (zowel kleine als hoofdletters)
 • Cijfers
 • Tekens – of _

Een spatie is niet toegestaan. Als u gebruikt maakt van het voorspellen van een woord, volgt vaak automatisch een spatie. Deze spatie moet u dus verwijderen.

Een wachtwoord moet uit minimaal 6 karakters zijn opgebouwd, bestaande uit:

 • (Hoofd)letters
 • Cijfers
 • Leestekens

De ENRA pechhulp app is ontwikkeld voor mobiele telefoons met een iOS (7.0 of hoger) of Android besturingssysteem (4.0 of hoger).

De ENRA pechhulp app is speciaal ontwikkeld voor klanten van ENRA met een cascoverzekering (ENRA Plus* of ENRA Optimaal) voor hun fiets of E-bike. Of voor klanten die de pechhulp als aanvullende dekking afgesloten hebben.

* De Plus dekking is niet meer nieuw af te sluiten.

Download onze digitale pechhulp app via de Apple App of Google Play store. De app fungeert als een digitale pechhulppas waarin u uw verzekeringsgegevens eenvoudig kunt opslaan. De gegevens van ENRA pechhulp staan ook op de pechhulppas vermeld. De pechhulppas staat afgedrukt op uw polisdocumenten.

De pechhulp app vraagt om uw locatie zodat de alarmcentrale, in geval van pech, met behulp van GPS coördinaten precies kan bepalen waar u gestrand bent.
De medewerker van de alarmcentrale zal u ook vragen waar u gestrand bent aangezien de locatiebepaling niet in alle gevallen goed werkt. Het is dus geen probleem als u liever niet wilt dat locatiebepaling ‘aan’ staat.

De ENRA pechhulp app dient als digitale pechhulppas zodat u onderweg altijd al uw verzekeringsgegevens bij de hand heeft. Met deze app kunt u bij pech direct contact opnemen met onze alarmcentrale. De alarmcentrale ontvangt vervolgens al uw verzekeringsgegevens uit de app meteen op hun computer zodat zij u snel van dienst kunnen zijn. Daarnaast kan de alarmcentrale met behulp van GPS coördinaten exact zien waar u gestrand bent.

Ja. De ENRA pechhulp app werkt ook zonder internet. Alleen zullen niet alle functies van de app werken zonder internet.

U kunt, zonder internet, alleen telefonisch contact opnemen met de alarmcentrale. De berichtenservice en plaatsbepaling met behulp GPS coördinaten werken alleen met een internetverbinding.

U kunt tegenwoordig in (bijna) heel Europa zonder extra kosten gebruik maken van uw databundel van uw mobiele telefoonabonnement. Wilt u zeker weten of het kan, neem dan contact op met uw telefoon provider.