Bakfiets

U kunt uw (elektrische) bakfiets ook bij ENRA verzekeren. Wel gelden er aanvullende voorwaarden.

Op deze pagina leest u meer informatie over het verzekeren van een bakfiets bij ENRA.

 • Aanvullende voorwaarden bakfiets
 • Aanvullende voorwaarden elektrische bakfiets
 • Track & trace module
 • Premieberekening en afsluiten verzekering

Lees de informatie op deze pagina goed door. Alleen dan weet u of u uw bakfiets via onze website kunt verzekeren of dat u voor de verzekering contact moet opnemen met een bij ons aangesloten rijwielhandelaar.

Aanvullende voorwaarden niet elektrische bakfiets

Heeft u een niet-elektrische bakfiets? Dan leest u hieronder welke dekkingen u kunt afsluiten en welke aanvullende voorwaarden gelden.

Dekkingen
U kunt alle dekkingen afsluiten die ook gekozen kunnen worden bij een gewone fiets:

 • Optimaal Diefstal
 • Optimaal Casco

Tweede slot
Is het verzekerd bedrag van uw bakfiets €3.500 of meer? Dan is het gebruik van een tweede slot verplicht. Dit tweede slot moet minimaal 2** (ART) goedgekeurd zijn. Op www.enra.nl/tweede-slot leest u meer over de eisen die wij aan een tweede slot stellen.

Aanvullende voorwaarden elektrische bakfiets

Heeft u een elektrische bakfiets? Dan lees u hieronder welke dekkingen u kunt afsluiten en welke aanvullende voorwaarden gelden.

Dekkingen
Bij een elektrische bakfiets kunt u kiezen uit de volgende dekkingen:

Dekking Opmerking
Optimaal Diefstal De Optimaal Diefstal dekking kan alleen worden afgesloten voor elektrische bakfietsen tot € 3.500.
Optimaal Casco De Optimaal Casco dekking kan alleen worden afgesloten voor elektrische bakfietsen tot € 3.500.
Connected Bij de Connected dekking is vereist dat de bakfiets is voorzien van een geactiveerde track & trace module. De Connected dekking is een Dasco dekking. Deze kunt u niet via onze website afsluiten, maar alleen via een bij ons aangesloten rijwielhandelaar.

Voor elektrische bakfietsen vanaf € 3.500 is deze dekking verplicht.

Verlengde garantie De verlengde garantie kunt u alleen verzekeren bij een nieuwe elektrische bakfiets en via een bij ons aangesloten rijwielhandelaar.

 

Tweede slot
Als u bij ons een elektrische bakfiets wilt verzekeren dan is het gebruik van een tweede slot verplicht. Dit tweede slot moet minimaal 2** (ART) goedgekeurd zijn. Op www.enra.nl/tweede-slot leest u meer over de eisen die wij aan een tweede slot stellen.

Track & trace module

Is uw elektrische bakfiets € 3.500 of duurder? Dan moet uw elektrische bakfiets, naast het tweede slot, óók verplicht een geactiveerde track & trace module hebben. Deze track & trace module moet aangesloten zijn bij een opsporingsdienst waarmee ENRA samenwerkt. Alleen dan kunt u gebruik maken van de Connected dekking. Met de Connected dekking krijgt u korting op het diefstalgedeelte van de premie.

Let op: De Connected dekking kan alleen via de rijwielhandel worden afgesloten!

Voor u als bakfietsgebruiker zijn de volgende systemen beschikbaar:

 • Tracefy
 • Loqater
 • AXA-IN Smart Guard
 • Urban Arrow Connected
 • Lovens bakfietsen Connected

Meer informatie over deze track & trace systemen leest u hier.

Let op: voor het gebruik van de track & trace module kan de leverancier van de track & trace module kosten in rekening brengen voor het abonnement en opsporing. Ook kan de rijwielhandelaar kosten rekenen voor het inbouwen van de module. Deze kosten worden niet door ENRA vergoed.

Premie berekenen en verzekering aanvragen

Hieronder kunt u de premie berekenen en de verzekering afsluiten. Als voor uw bakfiets een verplichte track & trace module van toepassing is, dan kunt u uw bakfiets niet via de website verzekeren. Neem dan contact op met een bij ons aangesloten rijwielhandelaar.

Let op: Bij diefstal van uw fiets vragen wij de aankoopnota van de verzekerde fiets op. Het is dus belangrijk dat u de aankoopnota goed bewaart.

Direct uw premie berekenen

U kunt hier gemakkelijk de premie voor uw verzekering berekenen én de verzekering direct afsluiten.

Ingangsdatum

Ingangsdatum en looptijd

Looptijd