Bakfiets

Een bakfiets kunt u bij ENRA ook verzekeren. Hiervoor kunt u dezelfde dekkingen afsluiten als voor een fiets of een E-bike. Wel gelden er aanvullende voorwaarden.

Heeft u een elektrische bakfiets dan is het gebruik van een tweede slot verplicht. Dit geldt ook voor niet elektrische bakfietsen vanaf € 3.500. Dit tweede slot moet minimaal 2** (ART2) goedgekeurd zijn.

Is uw elektrische bakfiets duurder dan € 3.500? Dan bent u behalve het tweede slot óók verplicht een geactiveerde track & tracemodule te hebben die aangesloten is bij een opsporingsdienst waarmee ENRA samenwerkt. U kunt dan wél gebruik maken van de Connected dekking waarmee u korting krijgt op het diefstalgedeelte van de premie. Welke track & tracemodules wij accepteren leest u hier. Voor u als bakfietsgebruiker zijn de volgende systemen beschikbaar.

Het inbouwen van de GPS tracker van Tracefy (www.tracefy.com) wordt door ENRA geaccepteerd. Als u kiest voor dit track & tracesysteem, kies dan wel voor het abonnement van de connectiviteit én de opsporing (€ 79,95 per jaar) en niet voor het abonnement wat alleen voorziet in de connectiviteit (€ 49,95 per jaar).

Naast Tracefy accepteren wij ook het inbouwen en activeren van het track and trace systeem van Biketrax van PowUnity.

U kunt ook kiezen voor het inbouwen en activeren van de peilzender van Loqater (www.loqater.nl). Het abonnement bij Loqater bedraag € 4,99 per maand.

Kiest u één van deze systemen, dan kunt u wél de Connected dekking afsluiten. Vraag of uw rijwielhandelaar dit systeem voor u in kan bouwen en de verzekering voor u kan regelen.