Connected E-bikes met een track & tracemodule

Is uw E-bike voorzien van een geactiveerde track & tracemodule? Dan kan u vanaf 1 april 2022 gebruik maken van de Connected dekking. Deze dekking komt overeen met Optimaal Casco, u krijgt alleen een korting op het diefstalgedeelte van de premie.

Er zijn wel voorwaarden waaraan voldaan moet worden voordat deze dekking gekozen kan worden.

U vindt deze dekking niet terug op onze website. Wilt u gebruik maken van deze dekking, sluit u dan de verzekering af via uw rijwielhandelaar.


Track & tracemodule moet aangesloten zijn bij onze alarmcentrale

ENRA werkt samen met een aantal gespecialiseerde alarmcentrales. Wordt uw connected E-bike of bakfiets gestolen, dan gaat een opsporingsdienst op zoek naar uw fiets. Alléén de track & tracemodules die aangesloten zijn bij deze alarmcentrales komen in aanmerking voor de Connected dekking.

Uw E-bike is niet af-fabriek Connected, maar u wilt dit wel, wat kunt u doen?

U kunt ervoor kiezen om een after-market-systeem in te bouwen. Wij stellen wel eisen aan het systeem wat u inbouwt. Op dit moment accepteren wij voor zowel fietsen als bakfietsen het Tracefy, Loqater en Biketrax van PowUnity systeem.

Het inbouwen van de GPS tracker van Tracefy (www.tracefy.com) wordt door ENRA geaccepteerd. Als u kiest voor dit track & tracesysteem, kies dan wel voor het abonnement van de connectiviteit én de opsporing (€ 79,95 per jaar) en niet voor het abonnement wat alleen voorziet in de connectiviteit (€ 49,95 per jaar).

Naast Tracefy accepteren wij ook het inbouwen en activeren van het track and trace systeem van Biketrax van PowUnity.

U kunt ook kiezen voor het inbouwen en activeren van de peilzender van Loqater (www.loqater.nl). Het abonnement bij Loqater bedraag € 4,99 per maand.

Kiest u één van deze systemen, dan kunt u wél de Connected dekking afsluiten. Vraag of uw rijwielhandelaar dit systeem voor u in kan bouwen en de verzekering voor u kan regelen.

Voor welke fietsen kan de Connected dekking gesloten worden?

Voor de volgende fietsen kan de Connected dekking afgesloten worden.

 • Sparta connected
 • Batavus connected
 • Dutch-iD connected
 • Qwic connected
 • Gazelle connected
 • Timyo connected (o.a. Van Dijck, Keola, Muon)
 • Huyser connected
 • Lovens bakfietsen
 • Urban Arrow Connected
 • Fietsen waar de GPS-tracker van Biketrax (PowUnity) ingebouwd is (after market inbouw)
 • Fietsen waar de GPS-tracker van Tracefy ingebouwd is (after market inbouw)
 • Fietsen waar de peilzender van Loqater ingebouwd is (after market inbouw)

Wij zijn daarnaast continu bezig om nieuwe systemen aan te sluiten.


Elektrische bakfiets duurder dan € 3.500

Voor een elektrische bakfiets die duurder is dan € 3.500 is het verplicht om een geactiveerde track & tracemodule op de bakfiets te hebben.

U kunt ervoor kiezen om een GPS-systeem van Tracefy of Biketrax van Powunity in te bouwen of u kunt kiezen voor een peilzender van Loqater.

Daarnaast is het gebruik van een tweede slot ook verplicht. Dit slot moet voor een elektrische bakfiets een 2** (ART2) goedkeuring hebben.
Voor niet-bakfietsen gelden andere eisen aan het tweede slot. Die vindt u hier.