TIP: gebruik een tweede slot

Voorkom diefstal van uw fiets!

Het is van groot belang uw fiets, E-bike of bakfiets goed te beveiligen. Daarom geven wij u graag wat tips om fietsdiefstal zoveel mogelijk tegen te gaan!

De basisbeveiliging voor iedere fiets is een vast ringslot wat aan uw frame vastzit. Om uw fiets aan een paal of hek vast te kunnen maken kunt u een insteekketting gebruiken die u eenvoudig in de zijkant van het ringslot steekt. Maar ons advies gaat verder dan alleen het gebruik van het ringslot en de insteekketting.

Gebruik altijd een tweede slot

Het openbreken van twee sloten met een aparte cilinder kost een fietsendief te veel tijd. Hierdoor zullen fietsendieven uw fiets eerder laten staan dan een fiets zonder tweede slot.

Voor fietsen die duurder zijn dan€ 3.500 is het verplicht om een tweede slot te gebruiken als u uw fiets wilt verzekeren bij ENRA. Welke sloten wij als tweede slot accepteren ziet u hier terug.

Veranker uw fiets aan een vast object

Het is verstandig om uw fiets met een tweede slot aan een vast object te verankeren. Denk aan een fietsenrek, lantaarnpaal of hekwerk. Dit vermindert de kans op diefstal aanzienlijk.

Ook binnen op slot

Plaatst u de fiets binnen? Zet deze dan ook binnen op slot. Voor de verzekering is dit noodzakelijk én het biedt extra veiligheid.