Een fiets voor stichting Merakel

Lutjebroek, 24 november 2014

“Het is heerlijk als je ook eens weg kan met de fiets, lekker buiten bent en de wind kan voelen en ook veel verder kan komen dan als je kan wandelen.” Dat wordt geroepen als donderdag 20 november bij Stichting Merakel een nieuwe rolstoelfiets wordt afgeleverd.”

De jongeren van de Merakel waren aangenaam verrast toen Carola van stichting Barmhartige fiets, met Leon van leverancier De Fietsenmaker in Hoorn de fiets kwamen afleveren. De stichting had positief gereageerd op het verzoek van Merakel om hulp bij de mobiliteit van de dagbesteding bezoekers.

“Super leuk voor deze doelgroep die nu een extra activiteit kan ondernemen,” zo klinkt het in het dankwoord van de stichting. Bezoekster Lisa mocht als eerste met Merakel bestuurslid Martin de fiets uitproberen.

Opvang

Stichting Merakel is opgezet als een stichting van ouders voor ouders en biedt ondermeer dagbesteding voor jongeren met een verstandelijke beperking; maar ook ook tijdelijke of andere flexibele opvang, zoals vakantieopvang, logeren, thuisbegeleiding en deeltijd wonen. Merakel is ook een van de geselecteerde instanties voor uitvoering van zorgtaken via de zeven West-Friese gemeenten in 2015. “Zit uw kind op de ZMLK of Mytyl school dan kunt u altijd even bellen met Merakel, 0228-521550 of neem eens een kijkje op de website,” zo wordt gemeld.

Fietsmobiel

Stichting de Barmhartige fiets is een stichting die jaarlijks aanvragen beoordeelt van verenigingen en instanties voor bijdragen in fiets-mobiliteitprojecten. Na instemming worden al dan niet bijzondere fietsen geleverd via de professionele tweewielervakhandel. De stichting is opgericht door verzekeraar ENRA verzekeringen (als onderdeel van de Bovemij groep).