Is de fatbike geschikt voor mij of mijn kind?

Fatbikes, een verantwoorde aankoop voor u(w kind)?

Een grote trend in de fietsenwereld die ons en – waarschijnlijk ook u – niet ontgaan is: de fatbike. Is het een verantwoorde aankoop en waar moet u op letten?

Tegenwoordig is de fatbike het gesprek van de dag. De fatbike wint terrein aan populariteit onder de jeugd. De fatbike komt echter door opgevoerde, te snelle exemplaren en/of jeugdige bestuurders steeds vaker negatief in het nieuws. Verkeersongevallen door toedoen van een Fatbike nemen toe en hebben vaak ernstig letsel tot gevolg. 

Hoe kan dat toch? Hoe kunnen we dergelijke ongevallen voorkomen en welke (financiële) risico’s kleven er aan het gebruik van zo’n fatbike? Steeds meer verzekeraars, gemeentes en fietshandelaren laten van zich horen om deze risico’s aan het licht te brengen. 

Zo ook de Vereende. Zij publiceerden op 3 juli een uitgebreid, alomvattend artikel met daarin alle informatie die u wilt weten wanneer u overweegt een fatbike voor uzelf of uw kind aan te schaffen. 

Wij raden u aan dit artikel te raadplegen om te beoordelen of een fatbike een verantwoorde aanschaf is in uw situatie. Het is goed om hierbij te kijken of de aan te schaffen fatbike aan de wet- en regelgeving voldoet. Daarnaast is het ook belangrijk om te checken of deze niet op te voeren is en of uw verzekeringen in orde zijn. 

Bij ENRA is het niet meer mogelijk om fatbikes te verzekeren. U kunt zich afvragen waarom wij een dergelijk artikel met u delen. We zijn van mening dat ook wij ons steentje bij moeten dragen als het gaat om het verbeteren van de verkeersveiligheid. Daarom delen we het artikel van de Vereende graag met u, zodat we met zijn alle verantwoordelijke keuzes kunnen maken voor ons of onze kinderen als het aankomt op de aanschaf van een fatbike.  

Samen dragen we bij aan veiliger verkeer in Nederland.

Het artikel van de Vereende leest u hier: Ouders: geen fatbike voor uw kinderen! (vereende.nl)