Fietsstad 2022 verkiezing

Fietsersbond zoekt juryleden voor de verkiezing Fietsstad 2022

Grootste fietsonderzoek van Nederland gaat weer van start 

Welke gemeente verdient de prestigieuze titel Fietsstad 2022? Om die vraag te beantwoorden zoekt de Fietsersbond naar fietsende juryleden in heel Nederland. Jureren kan direct via fietsstad.nl. Juryleden maken bovendien kans op de nieuwe Gazelle Bloom C7 HMS ter waarde van € 2.499,-! 

Waar in 2020 Veenendaal met de hoofdprijs aan de haal ging, is alles weer mogelijk voor de verkiezing van 2022. Welke gemeente heeft grote stappen gezet in fietsveiligheid, aanleg van goede fietsroutes en fietsgeluk? Elke fietser mag zich vanaf nu uitspreken in een nieuwe editie van het grootste fietsonderzoek van Nederland.  

Elke gemeente maakt kans 

Fietsersbond-directeur Esther van Garderen roept alle Nederlanders op om mee te doen: “Voor de Fietsstad 2022 zoeken we een echte vakjury: alle fietsers in Nederland. Want de beste expert om te beoordelen of jouw gemeente fietsvriendelijk is, dat ben jij als fietser zelf! Of je nu een bagagedragerstudent, een oudere recreant, een bakfietsouder of een forens bent. We zijn allemaal ervaringsdeskundige. Elke gemeente telt daarbij, hoe klein of groot die ook is: van Aa en Hunze tot Zwolle en van Zwijndrecht tot Aalsmeer.” 

Juryleden voor elke gemeente 

De fietsende juryleden mogen hun licht laten schijnen over functionele zaken als ruimte op fietspaden, afstelling van verkeerslichten en kwaliteit van asfalt. Het innerlijke jurylid wordt daarbij niet vergeten, want het veel subjectievere ‘fietsplezier’ en ‘fietsbeleving’ komen ook aan bod. Kortom: jureren is voor élke fietser in élke gemeente. Naast de titel Fietsstad 2022 zijn er ook speciale onderscheidingen voor bijvoorbeeld de snelste stijger in het klassement. Niet alleen gemeenten kunnen prijzen winnen. Door de enquête in te vullen via fietsstad.nl maken alle deelnemers kans op mooie prijzen, waaronder de Gazelle Bloom C7 HMS ter waarde van € 2.499,-! 

Gesteund door Gazelle 

Fietsstad 2022 wordt mede mogelijk gemaakt door Gazelle. Volgens Mirjam van Coillie, directeur marketing en innovatie van Gazelle, past deze verkiezing perfect bij het doel van Gazelle om mensen meer fietskilometers te laten maken. “Door de opkomst van e-bikes pakken er steeds meer mensen de fiets, ook voor woon-werkverkeer. Fietsen levert veel op: het maakt je gezonder, je staat niet in de file, je stoot geen CO2 uit en je hebt geen parkeerprobleem. Wij doen er bij Gazelle natuurlijk alles aan om het fietsen ook echt leuker te maken. Met fijne, comfortabele e-bikes, connected fietsen met pechhulp en diefstalbeveiliging, noem maar op.” Als trotse partner van de Fietsersbond steunt Gazelle daarom de Fietsstadverkiezing als hoofdsponsor, o.a. met de te winnen gezinsfiets Bloom C7 HMS.