Advies over claimen van schade

Bromfiets- of scooterschade

Bij de verzekering voor uw scooter of bromfiets bouwt u schadevrije jaren op waardoor u korting op de premie krijgt. Claimt u een schade bij ons die wij niet kunnen verhalen, dan kan de schade van invloed zijn op de premie die u voor de verzekering van uw scooter of bromfiets gaat betalen. Het claimen van een kleine schade kan dan ook voor u ongunstig uitpakken omdat u hierdoor schadevrije jaren gaat inleveren en minder korting krijgt. Hierdoor gaat u meer premie betalen. Ook moet u er rekening mee houden dat u een standaard eigen risico van € 200,-  heeft. Een schade die onder het eigen risico blijft kan niet bij ons worden geclaimd.

Het standaard eigen risico wordt nog verhoogd met € 500,- als er een jongere bestuurder op het voertuig reed toen de schade veroorzaakt werd.

Mindervalidenvoertuig

De verzekering voor uw mindervalidenvoertuig kent geen opbouw van schadevrije jaren. Een schade die u bij ons claimt, is niet van invloed op de premie die u voor uw verzekering gaat betalen. U moet er wel rekening mee houden dat u een eigen risico van € 200,- heeft. Een schade die onder het eigen risico blijft kan niet bij ons worden geclaimd.

High speed E-bike

De verzekering voor uw High speed E-bike kent geen opbouw van schadevrije jaren. Een schade die u bij ons claimt, is niet van invloed op de premie die u voor uw verzekering gaat betalen. U moet er wel rekening mee houden dat u een eigen risico van € 50,- heeft. Een schade die onder het eigen risico blijft kan niet bij ons worden geclaimd.

Schade melden eenzijdig ongeval

Wilt u de schade bij ons melden, vul dan dit formulier in.