Advies over claimen van schade

Bromfiets- of scooterschade

Bij de verzekering voor uw scooter of bromfiets bouwt u schadevrije jaren op waardoor u korting op de premie krijgt. Claimt u een schade bij ons die wij niet kunnen verhalen, dan kan de schade van invloed zijn op de premie die u voor de verzekering van uw scooter of bromfiets gaat betalen. Het claimen van een kleine schade kan dan ook voor u ongunstig uitpakken omdat u hierdoor schadevrije jaren gaat inleveren en minder korting krijgt. Hierdoor gaat u meer premie betalen. Ook moet u er rekening mee houden dat u een standaard eigen risico van € 200,-  heeft. Een schade die onder het eigen risico blijft kan niet bij ons worden geclaimd.

Het standaard eigen risico wordt nog verhoogd met € 500,- als er een jongere bestuurder op het voertuig reed toen de schade veroorzaakt werd.

Mindervalidenvoertuig

De verzekering voor uw mindervalidenvoertuig kent geen opbouw van schadevrije jaren. Een schade die u bij ons claimt, is niet van invloed op de premie die u voor uw verzekering gaat betalen. U moet er wel rekening mee houden dat u een eigen risico van € 200,- heeft. Een schade die onder het eigen risico blijft kan niet bij ons worden geclaimd.

High speed E-bike

De verzekering voor uw High speed E-bike kent geen opbouw van schadevrije jaren. Een schade die u bij ons claimt, is niet van invloed op de premie die u voor uw verzekering gaat betalen. U moet er wel rekening mee houden dat u een eigen risico van € 50,- heeft. Een schade die onder het eigen risico blijft kan niet bij ons worden geclaimd.

Schade melden eenzijdig ongeval

Wilt u de schade bij ons melden, vul dan dit formulier in.

 • Uw polisnummer bestaat uit 9 cijfers en begint met een 2 of 3. Dit is niet gelijk aan uw offerte- of schadenummer.
 • DD slash MM slash JJJJ
 • Omschrijf hier hoe de schade is ontstaan.
 • (Straatnaam en plaats worden automatisch opgehaald op basis van postcode en huisnummer)
 • Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, pdf, Max. bestandsgrootte: 8 MB.
  Wilt u een kopie van het rijbewijs van de bestuurder meesturen? Indien mogelijk verzoeken wij u om de pasfoto en het BSN door te strepen.
 • Toegestane bestandstypen: jpg, png, gif, pdf, doc, docx, Max. bestandsgrootte: 8 MB.
  Is er een schadeformulier ingevuld? Dan kunt u deze hier uploaden
 • LET OP: Als dit bedrag lager is dan uw eigen risico kunnen wij uw schadeclaim niet in behandeling nemen.
 • (Straatnaam en plaats worden automatisch opgehaald op basis van postcode en huisnummer)