Veelgestelde vragen

Top 10 meest gestelde vragen

Hoe geef ik een adreswijziging door?

U kunt via het adreswijzigingformulier uw adreswijziging doorgeven.

Mijn fiets is gestolen, wat moet ik doen?

U dient zo snel mogelijk aangifte te doen. Dit kan ook via internet. (www.politie.nl). Met het afschrift van de aangifte gaat u naar uw rijwielhandelaar waar u de fiets heeft gekocht, samen met de originele sleutels en een kopie van het verzekeringscertificaat. De rijwielhandelaar helpt u dan verder met de verdere afwikkeling.

Kan ik mijn tweedehands fiets ook verzekeren?

Ja u kunt uw tweedehands fiets ook bij ons verzekeren. Uw rijwielhandelaar kan de fiets voor u taxeren en vervolgens voor de getaxeerde waarde bij ons verzekeren.

Ik ben mijn fietssleutel verloren, wat moet ik nu doen?

U moet een nieuwe fietssleutel laten bijmaken bij de leverancier/fabrikant van het slot en binnen 24 uur bij ons melden dat u een sleutel heeft laten bijmaken. Dit kan via het formulier melding bijbestelde sleutel(s).

Via de volgende websites kunt u een nieuwe sleutel aanvragen:
AXA
ABUS

Voor AXA, ABUS en andere merken kunt u (ook) terecht op:
www.fietssleutels.nl

Ik heb een verlengingsaanbod gekregen voor mijn fietsverzekering, ben ik verplicht deze te betalen?

Nee, het is een vrijblijvend aanbod om uw fiets weer voor 2 jaar te verzekeren. Mocht u niet op ons aanbod ingaan kunt u de acceptgiro als niet verzonden beschouwen.

Wat is het postadres van ENRA verzekeringen bv?

Het postadres van ENRA verzekeringen bv is:

Postbus 210
1610 AE Grootebroek

Het bezoekadres van ENRA verzekeringen bv is:

Zesstedenweg 211-213
1613 JE Grootebroek

U kunt natuurlijk ook op andere manieren met ons in contact komen. Op de pagina klantenservice staat precies op welke manieren dat mogelijk is

Kan ik direct bij u een bromfietsverzekering afsluiten?

Ja dat kan, via premie berekenen - direct afsluiten kunt u direct een verzekering afsluiten.

Ik gebruik mijn bromfiets niet, moet ik die dan evengoed blijven verzekeren?

Ja, voor een bromfiets geldt een verzekeringsplicht. Ook als u de bromfiets niet gebruikt moet deze verzekerd zijn. Gebruikt u de bromfiets voor een langere tijd niet, dan kunt u het kenteken laten schorsen bij het postkantoor voor een periode van één jaar. Na deze periode gaat de verzekeringsplicht weer in. Om uw verzekering te beëindigen ontvangen wij graag een kopie van het opschortingbewijs.

Mijn bromfiets is gestolen, wat moet ik doen?

Stel zo snel mogelijk ons hiervan op de hoogte. Ga direct naar de politie om aangifte hiervan te doen. In veel gevallen kunt u elektronisch aangifte doen via de site www.politie.nl. U krijgt van de politie een kopie van de aangifte mee. Doet u elektronisch aangifte, dan ontvangt u het proces verbaal binnen 5 werkdagen per mail. Bewaar dit totdat wij de aangifte bij u opvragen. U dient de diefstal van uw voertuig ook aan te melden bij het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV). Het VbV is hiervoor 24 uur per dag 7 dagen in de week bereikbaar op: 071-36 41 777.

Wat staat mij te wachten als er een expert langs komt om de schade aan mijn bromfiets op te nemen?

Over het algemeen zal de expertise bij uw dealer plaatsvinden. U moet er daarom voor zorgen dat uw voertuig op de afgesproken dag bij de dealer staat. U hoeft zelf bij de expertise niet aanwezig te zijn. Heeft u ook helm- en kledingschade, geef de deze beschadigde goederen aan de dealer af zodat de expert de dagwaarde hiervan in zijn rapport kan meenemen.

Contactgegevens

ENRA verzekeringen bv
Zesstedenweg 211-213
1613 JE Grootebroek

Postbus 210
1610 AE Grootebroek

 

Telefoon : 0228-520000