ENRA verzekering in combinatie met uw Connected E-bike

  • Bescherming tegen diefstal
  • Altijd inzicht in de locatie van uw fiets
  • Grote kans dat fiets teruggevonden wordt na diefstal

ENRA werkt samen met verschillende leveranciers van zogenaamde Connected E-bikes. Dit zijn elektrische fietsen die voorzien zijn van een GPS locator en gekoppeld zijn aan een speciale, door de leverancier ontwikkelde app. De app verschilt per merk en leverancier van de fiets.

Als de fiets gestolen wordt kan via de GPS locator vastgesteld worden waar de fiets zich bevindt en eventueel opgespoord worden.

Optimale beveiliging

De app die bij de Connected E-bike hoort, weet altijd waar de E-bike zich bevindt en geeft direct een seintje bij een verplaatsing. Bij diefstal kan meteen via de app een melding worden gedaan, waarna onmiddellijk een opsporingsteam in actie komt. Dit team, dat wordt ingezet door de ENRA, heeft ruime bevoegdheden, en kan indien nodig ook de politie inschakelen. De snelheid van dit proces is een cruciale factor bij het snel terugvinden van de fiets.

Bij de verzekering is ook inbegrepen dat de fiets weer als nieuw bij de eigenaar wordt afgeleverd – eventuele schade die het gevolg is van de diefstalpoging wordt vakkundig hersteld door een rijwielhandelaar.

Wilt u meer informatie?

Als u meer informatie wilt over de verzekeringen van ENRA kunt u contact met ons opnemen. Dit kan telefonisch van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 uur en 17:30 uur. Uiteraard kunt u ons ook per e-mail uw vraag stellen. Uw e-mail kunt u sturen naar polisafdeling@enra.nl.

Als u vragen heeft over de installatie of de werking van de app die bij uw connected E-bike hoort, kunt u deze stellen aan de producent of de leverancier van de fiets en de app. Er zijn verschillende apps ontworpen door bijvoorbeeld Gazelle, Sparta en Batavus.